Skip to content

Hem Uttryck dina styrkor – en ny medlemsförmån för dig!

Uttryck dina styrkor – en ny medlemsförmån för dig!

Som medlem kan du nu dra nytta av vår tjänst och lära dig nya sätt att uttrycka dina styrkor. Via OmaYTK kan du nu göra en personlighetsbedömning. Testet hjälper dig att öka din självkännedom och att beskriva dig själv och din arbetspersonlighet mer exakt i olika situationer.

Arbets­personlighets­bedömning till hjälp

När du loggar in på OmaYTK hittar du en länk till personlighetstestet på startsidan. Följ länken och svara på frågeformuläret. När du har slutfört testet får du en omfattande utvärderingsrapport per e-post. Ta dig tid att läsa den, eftersom den är ett användbart verktyg för att stödja din självutveckling och dina egna karriärval.

Vi önskar dig givande stunder med dina styrkor!

Det här är vad det handlar om

Personlighetstestet identifierar din arbetspersonlighet och dina naturliga tendenser, liksom dina föredragna sätt att arbeta på arbetsplatsen. Bedömningen mäter mjuka färdigheter som interaktionsstil, tankesätt, motivation och kulturell anpassning. Bedömningen ger tillförlitlig information om dina styrkor samt om din arbetsstil och dina motivationsfaktorer.

I bedömningen får du svara på en rad påståenden som rör din arbetsstil och dina motivationsfaktorer, beroende på hur väl de beskriver dig. Det är värt att notera att det inte finns ett enda korrekt resultat av utvärderingen.

Vi hoppas att utvärderingen kommer att öka din självkännnedom och hjälpa dig att identifiera och förstå dina egna styrkor och utvecklingsområden samt stödja din karriärutveckling.

Få en omfattande rapport om dina styrkor

När du har slutfört utvärderingen får du en personlig utvärderingsrapport. Utvärderingsrapporten är ett användbart verktyg för att stödja din självutveckling och dina karriärval. Du får tips och nya perspektiv på hur du kan formulera dina styrkor i olika jobbsökarsituationer.

Tjänsten tillhandahålls av Clevry, en partner som valts av YTK Arbetslöshetskassan. Syftet med den bedömningsplattform som Clevry har utvecklat är att hjälpa arbetssökande att hitta ett jobb som matchar deras styrkor.


Tips för att göra en personlighets­bedömning

En personlighetsbedömning är inte ett ”test” i traditionell mening. Det finns inga rätta eller felaktiga svar. Det finns bara människors inbyggda tendenser och styrkor, och de passar ihop på olika sätt i olika organisationer och jobb. Det bästa är att vara sig själv och svara ärligt utifrån sin egen arbetsperonlighet.

Avsätt tillräckligt med tid

Undersökningen är inte tidsbegränsad. Du bör dock avsätta tillräckligt med tid och en lugn plats för att genomföra utvärderingen.

Läs frågorna noggrant

Läs instruktionerna och frågorna noggrant innan du svarar. När du börjar fylla i utvärderingen ska du inte fundera för mycket på dina svar, eftersom det första svaret som du kommer att tänka på ofta är det rätta.

Ha arbetssituationen i åtanke när du svarar

Det är viktigt att du är ärlig i dina svar och att du svarar utifrån hur du fungerar i arbetsmiljön. Svara alltså inte utifrån hur du agerar utanför arbetet. Du kanske till exempel är väldigt social och pratsam hemma och med vänner, men om du inte beter dig på samma sätt på jobbet är det viktigt att du lyfter fram den sidan av dig själv i dina svar.

Var ärlig

Utvärderingsplattformen är byggd på ett sådant sätt att det är svårt att manipulera resultaten i den riktning du vill. Det är också meningslöst, eftersom det alltid ligger i både ditt och arbetsgivarens intresse att du är anställd i det företag och på det jobb där du kan använda dina styrkor på bästa sätt. Så det lönar sig att vara ärlig när du svarar på undersökningen.

Gör så här

  1. Välj en lugn plats och tid
  2. Se till att du har cirka 15-20 minuter
  3. Logga in på OmaYTK
  4. Gå till förstasidan för nyheten om personlighetsbedömning och följ länken i artikeln
  5. Gör personlighetstestet
  6. Du får resultatet av testet till din e-post inom cirka 15 minuter (kom ihåg att kontrollera skräpposten)

Kolla också in det övriga innehållet om jobbsökning på YTK Arbetslivs webbplats: