Skip to content

Hem Pilotprojektet för sysselsättningsservice inleds

Pilotprojektet för sysselsättningsservice inleds

Ämnen

  • Jobbsökande
  • Lagförändring
  • Medlemskap
  • Utkomstskydd
  • YTK

Vi kommer att börja testa nya sysselsättningstjänster med ett pilotprojekt där vi använder AI för att söka efter lämpliga jobb.

I slutet av juni antog riksdagen en lagändring som gör det möjligt för oss att erbjuda sysselsättningstjänster till våra medlemmar. Lagen har ratificerats av presidenten och de nya reglerna för YTK Arbetslöshetskassan har godkänts av Finansinspektionen. Så nu är vi äntligen juridiskt helt förberedda för att börja bygga upp nya sysselsättningstjänster.

Från försök till momentum för nya tjänster

I augusti siktar vi på att testa en ny tjänst som använder artificiell intelligens för att hjälpa oss att hitta jobb åt våra kunder.

Nu i juli kommer vi först att söka ett mindre testteam som kan hjälpa oss att finjustera systemen. Vi kommer att skicka ett brev till slumpmässigt utvalda dagpenningssökande med en länk till enkäten. Genom att svara på enkäten kan du lämna information om din arbetshistoria och godkänna att denna information används för att utveckla vår nya tjänst.

När testet i juli är klart kommer vi i augusti att kunna skicka ett nytt brev till en bredare grupp sökande och matcha sökande med platsannonser. Detta blir det verkliga testet, varefter vi kommer att be om ytterligare feedback från deltagarna.

Om allt går bra och tjänsten är framgångsrik kan vi därefter börja rulla ut tjänsten på OmaYTK. Då kommer vi att vara ett steg närmare att göra jobbsökning snabbt och enkelt.

Vi återkommer med mer information när försöket fortskrider!