Hyppää sisältöön

Etusivu Työn­haku­pal­velui­den ko­kei­lu jat­kuu

Työn­haku­pal­velui­den ko­kei­lu jat­kuu

Aiheet

  • Ansioturva
  • Jäsenyys
  • Lakimuutos
  • Osa-aikatyö
  • Työnhaku
  • Työttömyys
  • YTK

Kesällä aloitimme uuden työnhakupalvelun testaamisen. Tavoitteemme on tekoälyn avulla hakea sopivia työpaikkoja asiakkaillemme.

Eduskunta hyväksyi kesällä lakimuutoksen, joka antoi meille mahdollisuuden tarjota jäsenillemme myös työllisyyspalveluita. Uusien palveluiden kehittäminen käynnistyi heti. Kutsuimme pienen testijoukon, jonka antamien vastausten avulla viilasimme uuden palvelun tekniikasta rosoja pois.

Tulokset olivat lupaavia ja nyt lähetämme kaikille kokonaan ja osa-aikaisesti työttömille hakijoillemme uuden kyselyn. Vastaajille etsimme sopivia työpaikkailmoituksia. Tällä kertaa lähetämme löytyneet työpaikkailmoitukset vastaajille ja pyydämme samalla palautetta niiden sopivuudesta.

Tulokset olivat lupaavia ja nyt lähetämme hakijoillemme uuden kyselyn

Saadun palautteen ja kokemuksien avulla arvioimme konseptin toimivuutta ja teemme päätöksiä palvelun kehittämisen jatkosta.

Tavoitteemme on, että päivärahahakemusta jättäessä saa heti tietoa sopivista avoimista työpaikoista. Uskomme, että tällä kiihdytyksellä voimme lyhentää jäsentemme työttömyysjaksoja.

Tekoälyn avulla nopeutta ja tehokkuutta

Ratkaisun idea on etsiä tekoälyn avulla hakijalle sopivia työpaikkailmoituksia.

Tekoäly käy läpi avoimia työpaikkoja ja vertaa niitä saatuun tietoon hakijan osaamisesta, koulutuksesta ja toiveista.

Palvelu löytää nopeasti ja pienin kustannuksin sopivia työpaikkailmoituksia hakijoille.

Parannettavaa löytyy

Sen jo tiedämme, että sopivia työpaikkoja ei aina kaikille löydy. Kohdennus riippuu esimerkiksi avoimien työpaikkojen määrästä. Maantieteellisesti rajattu haku ei löydä sopivia työpaikkailmoituksia, jos sopivia työpaikkailmoituksia ei alueella ole. Hakualuetta laajentamalla ilmoituksia voi löytyä, mutta silloin usein myös ilmoitettu työpaikka on kauempana, vaikka se muutoin olisi sopiva.

Kohdennus riippuu myös hakijan osaamisestaan antaman tiedon laadusta. Hyvin suppeasti ja yleisin termein kuvattu osaaminen ei anna tekoälylle riittävästi tietoa sopivan työpaikkailmoituksen löytämiseksi. Työpaikkailmoituksia toki löytyy, mutta näissä tapauksissa ne eivät välttämättä lopulta vastaa riittävän hyvin hakijan osaamista tai toiveita.